Filteren op

Prijs

Prijs

  • € 2,00 - € 8,00

Igp

Igp

Bio

Bio

Producent

Producent

Koop balsamico crème en balsamico dressing rechtstreeks uit Italië

Balsamico Cream & Dressing

Wat is balsamico crème?

Balsamic Cream is een sterk geconcentreerde kruiderij op basis van Aceto Balsamico. Deze beroemde balsamico-azijn uit de Noord-Italiaanse provincies Modena en Reggio Emilia wordt gekenmerkt door zijn rijke, donkerbruine kleur, zijn typische, intense geur van fruit en gekookt en - vergeleken aan conventionele wijn, appel of gedistilleerde azijn - dikkere consistentie. Dit laatste is te danken aan het feit dat balsamico-azijn wordt gemaakt van gekookte druivenmost, die door het lange kookproces zeer viskeus is.

Lees verder

Actieve filters

Wat is het verschil tussen balsamico-crème en balsamico-azijn?

Het essentiële verschil tussen de twee kruiderijen is hun consistentie: zoals de term balsamico-crème al aangeeft, is dit een romige substantie - de consistentie is vergelijkbaar met die van mosterd, mayonaise of roomyoghurt. Deze dikte wordt bereikt door als basisingrediënt geconcentreerde verdikte druivenmost en zetmeel, zoals maïszetmeel, aan de balsamicoazijn toe te voegen.

Een ander verschil zit in de doseringsvorm: vanwege de romige consistentie en hoge concentratie is balsamico crème meestal verkrijgbaar in kleinere flessen, meestal tussen 100 en 250 ml. Voor het gemak zijn de kleine flesjes ook gemaakt van plastic en zijn ze meestal voorzien van een doseerhulpstuk, zodat de inhoud eruit kan worden geperst door middel van lichte druk en je net zo nauwkeurig de gewenste hoeveelheid kunt verwijderen.

Bevat balsamico-crème suiker? Wat zijn de ingrediënten van balsamico-crèmes?

Echte Italiaanse balsamico-azijn is onderworpen aan strikte voorschriften met betrekking tot productie, rijping en botteling. Alleen als deze worden gevolgd, ontvangt een Aceto Balsamico di Modena of Reggio Emilia het felbegeerde IGP-zegel of PDO-Seal als Balsamico Tradizionale . Er zijn ook duidelijke regels met betrekking tot de ingrediënten: zo kan alleen karamel als kleurstof worden gebruikt.

Dit alles is niet van toepassing op balsamico-crèmes.

Deze specerijen zijn niet opgenomen in de IGP- en DOP-regelgeving en vallen daarom niet onder hun bescherming. Dit is niet het geval, zelfs als de bereiding, verwijdering en vulling van de crèmes worden uitgevoerd in overeenstemming met IGP- of DOP-specificaties. Balsamico-crèmes kunnen allerlei soorten additieven bevatten, zoals suikers, verdikkingsmiddelen en conserveermiddelen en kleurstoffen, op voorwaarde dat ze zijn toegestaan bij de levensmiddelenverordening. Daarom verschillen balsamico crèmes aanzienlijk in kwaliteit.

De crèmes die worden aangeboden in de online winkel OliveOilsItaly bevatten noch suiker, noch conserveermiddelen of kleurstoffen. In plaats daarvan worden alleen natuurlijke ingrediënten gebruikt: naast de balsamico-azijn als basisstof zijn dit meestal natuurlijke, ingedikte druivenmost en gemodificeerd maïszetmeel. Onze gearomatiseerde balsamico-crèmes bevatten ook natuurlijke aroma's zoals de Gourmet Cacao Balsamico Cream van I Solai toegevoegd cacaomassa van hoge kwaliteit en natuurlijk cacao-extract om de speciale cacaosmaak te verkrijgen die Gourmet Truffle Balsamic Cream uit dezelfde serie bevat natuurlijke truffelsmaak.

Hoe lang is balsamico crème meestal stabiel?

Vanwege hun samenstelling - vooral vanwege het hoge gehalte aan geconcentreerde druivenmost - zijn balsamico crèmes minder duurzaam dan balsamicoazijn. Terwijl de laatste, op de juiste manier bewaard, bijna onbeperkt kan worden bewaard, moet een geopende fles balsamico crème in de koelkast worden bewaard en binnen een paar weken worden geconsumeerd. Dit geldt des te meer voor hoogwaardige balsamico-crèmes, zoals die hier op olijfolie uit Italië: deze producten bevatten geen toegevoegde suikers of andere toevoegingen zoals antioxidanten of andere conserveringsmiddelen.

Welke gerechten zijn het beste voor balsamico-crème?

Net als Aceto Balsamico past balsamico-crème ook goed bij verschillende gerechten: beide lenen rood vlees, talloze groenten - vooral asperges, tomaten, rode biet, venkel en selderij - evenals soepen en salades een speciale zoetzure noot.

Maar zelfs bij desserts - van fruitsalades tot ijsjes tot sorbets - zorgen een paar druppels of een scheutje balsamico of room voor de ultieme "aroma kick".

Kortom, balsamico-crème kan bijna net zo goed in de keuken worden gebruikt als balsamico-azijn, vooral voor sauzen voor kruiden, dressings. In individuele gevallen moet altijd aandacht worden besteed aan de lagere zuurgraad en het grotere zoetende effect van crèmes, vooral met minder hoogwaardige toegevoegde suikers. Dit laatste vind je natuurlijk niet hier op OliveOilsItaly.com maar in discountwinkels.

Het oog eet zoals je weet: en in deze context, wat natuurlijk garnering van gerechten betekent, kunnen balsamico-crèmes hun zeer speciale voorkeur uitspreken, namelijk hun veel grotere consistentie in vergelijking met balsamico-azijn.

Simpel gezegd, een reepje balsamico crème. Verspreid er een paar op een Carpaccio

Is balsamico crème ook geschikt als dressing?

Het antwoord is eigenlijk "ja". Balsamico-crème als enig ingrediënt, dus "puur" om te gebruiken voor de saladedressing, maar zou weinig voldoening geven - vooral als het een pittige dressing zou zijn - en ook behoorlijk duur.

Daarentegen is balsamico-crème ideaal als aanvullend ingrediënt: met een kleine hoeveelheid krijgt een klassieke, milde saladedressing gemaakt van balsamico-azijn, olijfolie en peper en zout van nature een romige consistentie - zonder andere smaken toe te voegen, zoals het is in het geval van yoghurt, zure room of vervangingsmiddelen op basis van soja.

Balsamico crèmes zijn dus bijzonder geschikt voor de veganistische en lactosevrije diëten.