Extra Vierge Olijfolie in Blik

Alle olijfoliën in blik die wij aanbieden in onze online winkel komen overeen met de kwaliteit "EXTRA VERGINE". Ze zijn afkomstig van bekende Italiaanse producenten zoals Quattrociocchi, Cutrera, Muraglia, Agraria Riva del Garda en vele anderen.

Jerrycans van hoogwaardig roestvrij staal zijn een praktisch alternatief voor de klassieke glazen fles als houder voor extra vergine olijfolie. Ze zijn lichter en minder gevoelig dan flessen en daardoor ook beter geschikt voor verzending en transport.

Een ander voordeel: olijfolie in een blik van 3 of 5 liter is goedkoper dan in flessen. Hetzelfde geldt voor de verpakking van bag-in-box : dit draagt ook bij aan de ruimtebesparende opslag, de betere eco-balans. Hier leest u meer over de voordelen van beide soorten verpakkingen.

Lees verder

Actieve filters

Alle blikken waarin extra vergine olijfolie in blik wordt bewaard, zijn gemaakt van hoogwaardig, smaakloos materiaal.

Hierdoor blijft de smaak en geur van de waardevolle inhoud op de best mogelijke manier behouden.

Om deze organoleptische eigenschappen te behouden, zelfs na het openen van het blik, raden we aan de extra vierge olijfolie in donkere glazen flessen of andere containers met luchtdichte afdichtingen te doen en ze vervolgens tegen licht te beschermen bij koele temperaturen .

De beste Italiaanse olijfolie in blik

Alle extra vierge olijfolie die wij aanbieden in onze online shop zijn afkomstig van bekende producenten uit (bijna) alle regio's van Italië. Hun producten zijn meermaals bekroond op de belangrijkste nationale en internationale olijfoliecompetities. Dit geldt niet alleen voor de producten in glazen flessen van 500 ml of 1 liter. De grotere containers (zoals blikjes of Bag in Box) behouden perfect de kwaliteit van de olijfolie die erin is gebotteld.

Hieronder nodigen wij u uit voor een kleine kennismaking met ons assortiment olijfolie in de praktische blikjes. Laten we beginnen in Noord-Italië: hier vinden we de producenten Agraria Riva del Garda , Bonamini en Sommariva .

Italiaanse olijfolie in blikjes van het Gardameer en Veneto

Van Agraria Riva del Garda hebben we de Extra Vergine Italico in blik. Het uitgebalanceerde middenfruit maakt het een ideaal ingrediënt voor veel gerechten. Deze olie, verkrijgbaar in de 3 liter bus , voldoet ook aan de strikte kwaliteitsrichtlijnen waaronder de producentencoöperatie gevestigd in Riva, in het noorden van het Gardameer, werkt.

Verder naar het zuiden, op terrasvormige heuvels rond de bekende Valpolicella, in de provincie Verona, groeien de olijfbomen van Bonamini. Naast variëteiten die in het hele land gebruikelijk zijn, verbouwt Bonamini ook de zeldzame lokale Gragnano- en Favorol-olijven, die ook bijdragen aan de speciale smaak van de Extra Vergine San Felice: het overtuigt met zijn zeer fruitige geur en is verkrijgbaar in de 5 liter bus.

Eindelijk, last but not least - Antico Fantoio Sommariva. Deze al lang bestaande olijfolieproducent, die in 2015 zijn 100-jarig jubileum vierde, is gevestigd in de Ligurische Albenga in het westen van Noord-Italië. Met de Extra vierge olijfolie Gumbo bieden we je een voorproefje van de zeer heldere olijfolie van Sommariva in de 5 l container.

Italiaanse olijfolie in bus van Lazio

Veel van onze olijfoliën in dit segment zijn echter afkomstig van producenten in Midden- en Zuid-Italië.

Bijvoorbeeld, Extra Viege Olijfolie Classico, die is gebotteld in een bus van 5 liter, is afkomstig van Cooperativa Agricola Colli Etruschi, die is gevestigd in het noorden van de centrale Italiaanse regio Lazio, in Blera bij Viterbo. Opgericht in 1965, telt deze coöperatie vandaag ongeveer 380 leden die samenwerken op een oppervlakte van ongeveer 800 hectare. De Extra Virgin Olive Oil Classico wordt gekenmerkt door zijn pittige smaak met fruitig kruiden en tonen van gras en distels.

Altijd in Lazio, maar in het zuiden van de regio is er de familieboerderij Quattrociocchi.Uit de oude, biologisch geteelde olijfgaarden rond de stad Frosinone komt onder andere de Bio Extra Vierge Olijfolie Olivastro. Deze extra vierge olijfolie wordt uitsluitend gewonnen uit de Itrana-olijven en ruikt naar groene olijven, artisjok, groene tomaat en appels.

Voor de Olivastro olijfolie van Quattrociocchi kun je kiezen uit drie maten:

Andere producenten uit Lazio zijn de olijfoliemolen van de familie Cetrone, die sinds 1860 olijven verbouwt en een Extra Vierge Olijfolie 3 liter blik van de Itrana-variëteit en Silvi Sabina Sapori . Van de productie komt een uitstekende olijfolie met DOP-zegel, verkrijgbaar in de containers van 1 en 5 liter.

Italiaanse olijfolie in bus uit de regio Toscane

Lets verder naar het noorden, in Montenero d'Orcia, een klein, pittoresk dorpje in de Toscaanse Maremma, de olijfoliefabriek Frantoio Franci is thuis. Het produceert de Extra Virgin Fiore del Frantoio . Dankzij zijn milde, licht fruitige smaak is deze olijfolie een "allrounder" in de keuken: met zijn zachte artisjoktonen is hij ideaal voor het kleden van salade of het bereiden van mayonaise, maar ook om te frituren.

Uit Toscane vind je ook de olijfolie in de bus van het huis van I Greppi di Silli: het heeft de romantische naam Sinfonia d'Autunno (Autumn Symphony) en wordt geleverd in een klein blikje van 500 ml.

Italiaanse olijfolie in bus uit de regio's Apulië, Sicilië en Abruzzen

We toonden enkele topproducenten uit Midden-Italië die vertegenwoordigd waren met hun hoogwaardige extra vierge olijfolie in blikassortiment.

Nu verhuizen we naar de belangrijkste producenten uit Zuid-Italië met olijfolie in blik: Muraglia and Galantino uit Apulië en Cutrera uit Sicilië.

Van Muraglia bieden we onder andere een intense en medium fruitige Olijfolie in een blik van 5 liter. Beide zijn monovarietaal en zijn door Slow Food bekroond met de "2 olijven".

Galantino, gelegen in de provincie Bari, heeft ook tal van prijzen, waaronder de "Three Leaves" van de beroemde Gambero Rosso. De traditioneel geproduceerde oliën van Galantino behoren daarom niet voor niets tot de meest gewilde Puglia. In ons blikassortiment bieden we één licht fruitig, één medium fruitig en één Extra Vierge Olijfolie intens fruitig van Galantino in een 5l blikje.

Onder de producten van de eveneens meermaals bekroonde Frantoi Cutrera uit Sicilië, de Extra Vierge Primo DOP Monti Iblei 3l valt op: het wordt koud geperst van de lokale olijvensoort Tonda Iblea en overtuigt door zijn kenmerkende smaakaroma. Verkrijgbaar in blikken van 3 liter en 5 liter.

Dit is slechts een overzicht van extra vierge olijfolie in blik. We konden u slechts een deel van al ons assortiment laten zien - u kunt meer producten, ook van niet hierboven genoemde producenten, vinden in onze online winkel.

Op dit punt willen we uw aandacht vestigen op onze eerste Extra Vergine in the Bag in Box-verpakking: deze wordt geproduceerd door Trappeto di Caprafico in Abruzzo uitsluitend met olijven van eeuwenoude bomen.

Hoe bewaar ik olijfolie in het blik?

De houdbaarheid van in blik gebottelde olijfolie is 18 maanden.

Dit is zo duidelijk uit de "houdbaarheidsdatum" -informatie die op elk van onze blikken is gedrukt. Roestvrij staal is het meest geschikte materiaal voor het bewaren van olijfolie. Daarom zijn de olijfoliën in blikjes, die je in onze online shop kunt vinden, hiervan gemaakt.

Onze olijfolieproducenten gebruiken plaatstaal van zacht roestvrij staal, dat aan beide zijden is gecoat met een dun laagje tin. Dit zorgt voor een glad, licht oppervlak, dat ook bestand is tegen invloeden van buitenaf.

Waarom is het logisch om olijfolie uit de bus te bottelen?

Het antwoord ligt voor de hand: Olijfolie is erg gevoelig voor zuurstof. Bij contact met zuurstof oxideert het snel en verliest het in korte tijd zijn smaak en gezondheidsvoordelen: het is sneller als het contactoppervlak met de lucht groter is.

Daarom raden we u aan om na het openen van de bus de olijfolie in glazen flessen bij te vullen, indien mogelijk in donker glas.

En dit ongeacht of het een blik is met een inhoud van één, drie of vijf liter. De flessen moeten tot aan de bovenkant worden gevuld, verzegeld met een luchtdichte stop en vervolgens bewaard bij 15-16 °C. Het zou zonde zijn als je Extra Vergine Olijfolie niet ruikt en smaakt zoals het hoort ...

De "Bag in Box" -verpakking: het praktische en milieuvriendelijke alternatief voor canisters van plaatstaal

Bag-in-Box verpakking, of kortweg BiB, is een zeer praktisch alternatief voor blikjes : De verpakking bestaat uit een zak filmcomposietmateriaal ( aluminium buitenkant , polyethyleen binnenkant ) en een doos golfkarton.

Het wordt al sinds de jaren 70 gebruikt voor sappen en wijnen - nu betreedt het ook de olijfoliemarkt. De voordelen zijn duidelijk:

  • De tas is uitgerust met een kraan die gemakkelijk en veilig in de voorgesneden opening in de doos kan worden gestoken. De kraan kan altijd worden gebruikt om de gewenste hoeveelheid olie te verwijderen.
  • Bij elke verwijdering trekt de zak een beetje samen, zodat de inhoud grotendeels wordt beschermd tegen contact met lucht. Op deze manier is de olie tot 6 weken houdbaar na opening.
  • De ietwat tijdrovende botteling is geëlimineerd - dit bespaart ruimte!

Met al deze voordelen blijkt de BiB-verpakking de perfecte oplossing voor diegenen die hun geliefde, hoogwaardige Extra Vergine niet willen opgeven tijdens een vakantie in een camper of caravan: het garandeert niet alleen een lange levensduur na opening, maar is ook zeer ruimtebesparend en onbreekbaar.

Maar dat is nog niet alles: het materiaal van de binnentas is, net als de buitenlaag van karton , gemakkelijk recyclebaar. Mits je beide van elkaar scheidt. We twijfelen er echter niet aan dat onze klanten deze oefening perfect beheersen..