Agrolio

Agrolio

Het bedrijf Agrolio is ontstaan __uit de passie en sterke band van de familie Agresti met het land! De productie van extra vergine olijfolie begon in de jaren 1930 toen Vincenzo Agresti, een agrarische ondernemer uit Andria, de productie begon met het gebruik van de Coratina-olijven en een unieke molen in zijn soort inhuldigde, met een gecontroleerde productieketen tot aan gebottelde olie.
In de jaren 90 groeit en breidt het bedrijf uit. In het nieuwe hoofdkantoor worden de fabrieken gerenoveerd en komt het transformatieproces van Agrolio langzaam op gang.

Lees verder

Er zijn 8 producten.

Item 1-8 van 8 in totaal item(s)

Met de aankoop van extra grond (van 10 naar 70 hectare) en met behulp van technologie begint de modernisering van het bedrijf, ook toegepast op de verpakkingslijnen die automatisch worden, de kosten en levertijden voor producten optimaliseren en de distributie en verkoop ondersteunen.
Dankzij de geavanceerde instrumenten en technologie die wordt gebruikt, schittert Agrolio in het panorama van de olijf- en agrovoedingssector.
De eigenaardigheid van het bedrijf is van oudsher altijd geweest dat het aanwezig is in alle verwerkingsstadia, van de teelt van de olijfboom tot de constante controle van het grondgebied; van de transformatie van het product tot de opslag tot het bottelen.

Prijzen en onderscheidingen:
- Gambero Rosso: "Tre Foglie" Opera Intenso Monocultivar Coratina 2019
- 24e Internationale Prijs Biol 2019: "Opera Delicato" voor de Beste Biologische Extra Vierge Olijfolie Ter Wereld
- Slow Food: Slow Olive, Agrolio Srl Selected Company, Olijfoliecampagne 2017-18
- Olive Japan International Virgin Oil Competition: Opera Intenso Winnaar, Zilveren Medaille Award 2017
- Olive Japan International Virgin Oil Competition: Eccelso Bio Winnaar, Silver Medal Award 2016
- 10e China International Olive Oil Competition 2015