Case d'Alto

Case d'Alto

De boerderij Case d'Alto is ontstaan uit de wens om uitstekende producten te maken die sterk verbonden zijn met het gebied waartoe ze behoren: Irpinia, een land van geweldige wijnen en geweldige extra vierge olijfolie.
Het bedrijf is gevestigd in Campanië, in de heuvels rond Grottaminarda. Hier vinden de olijfbomen een ideaal klimaat om olijven te produceren die aanleiding geven tot een uitzonderlijke extra vergine olijfolie.
De belangrijkste variëteiten die worden gebruikt bij de productie van olie zijn: Ravece, Leccio del Corno, Marinese en Olivella di Grottaminarda.
Voor de productie van Extra Vierge Olijfolie heeft het bedrijf Case d'Alto ervoor gekozen om alleen oliën van groene olijven te produceren, waarbij een eerdere oogst wordt toegepast in vergelijking met de traditie. Dit was een keuze die de opbrengst benadeelt, maar die de gezondheidseigenschappen van het product versterkt, waardoor het een echt levenselixer wordt. DOP-oliën en DOCG-wijnen, die altijd de voorkeur geven aan de juiste combinatie van traditie en experiment, zijn verkregen op hogere kwaliteitsniveaus.

Er zijn 3 producten.

Item 1-3 van 3 in totaal item(s)