Ciccolella

Ciccolella

Het bedrijf Ciccolella bezit ongeveer 8000 planten van de Coratina- en Ogliarola-variëteit van Bari, in de provincie Bari. De olijfgaard van het bedrijf Ciccolella ontwikkelt zich in de buurt van de steden Molfetta, Giovinazzo en Terlizzi ten noorden van Bari, in het hart van de Apulische olijvenproductie.
Al vier generaties lang heeft de familie Ciccolella zich altijd toegewijd aan de zorg voor de olijfgaarden, beloond met de oogst van een uitzonderlijke vrucht.

Lees verder

Er zijn 9 producten.

Item 1-9 van 9 in totaal item(s)

Tegenwoordig wordt het bedrijf Ciccolella geleid door Giuseppe. De geproduceerde extra vierge olijfolie is een extra vierge olijfolie van superieure kwaliteit, het resultaat van zorgvuldig teeltwerk en nauwgezet beheer van de innovatieve technologische middelen voor de productie van extra vierge olijfolie, waarbij de Apulische olietraditie wordt gecombineerd met technologische innovatie.
De "Groene" benadering en het gebruik van duurzame landbouwpraktijken kenmerken de filosofie van het bedrijf Ciccolella. De geproduceerde oliën zijn afkomstig van olijven van de boerderij. De verkregen extra vierge olijfolie wordt gekenmerkt door het aroma, de kleur en de smaak die typerend zijn voor de cultivars waaruit het is verkregen.
Er wordt ook veel aandacht besteed aan de kwaliteit van de verpakking: innovatief en plasticvrij combineert functionaliteit, stijl en elegantie.

Prijzen en onderscheidingen:
2021
- Flos Olei 96/100
- Sirena d'Oro di Sorrento: Cagnara (3e plaats)
- Slow Food: Coppadoro (Grande Olio)
- Gambero Rosso: Coppadoro (Beste intense fruitige) 3 bladeren
- Merum: Coppadoro (2 harten), Faresse (1 hart)
- Bibenda 2021: Coppadoro (5 druppels)

2020
- Flos Olei 94/100
- Puglia Food Award: winnaar
- Orciolo d'Oro: kwaliteitscertificaat
- Ercole Olivario 2020: Cagnara DOP (vermelding beste cultivar)
- XVII National Review of Monovarietal Oils: Coppadoro "Oil of Excellence"
- Slow Food: Coppadoro (Grande Olio)
- Gambero Rosso: Coppadoro (3 bladeren)