Dievole

Dievole

Dievole produceert extra vergine olijfolie en wijn in Toscane, in de Chianti-regio, beroemd over de hele wereld ook om zijn vele uitstekende producten, waaronder de Chianti Classico Docg-wijn en de extra vierge olijfolie van Dop Chianti Classico olijf. Dievole rekent op olijfbomen, zowel in Toscane als in de rest van Italië. Dit onschatbare erfgoed van planten, genetisch uniek en vaak eeuwenlang doorgegeven, is het startpunt voor de productie van een reeks hoogwaardige extra vergine olijfolie met een sterke identiteit.

Lees verder

Er zijn 5 producten.

Item 1-5 van 5 in totaal item(s)

Alles komt uit de grondstof: zonder kwaliteitsolijven krijg je geen uitmuntende extra vergine olijfolie.
Om deze reden volgt elke olijfgaard nauwkeurige verwerkingsprogramma's met als doel anders verloren producties aan het licht te brengen en de aroma's en smaken van unieke oliën met een buitengewone zintuiglijke waarde opnieuw voor te stellen.
Op het moment van verzameling heeft elke productiepartij zijn identiteitskaart, met het meest absolute respect voor traceerbaarheid, om de volledige uitdrukking van een specifiek gebied te garanderen, of het nu gekoppeld is aan de Chianti Classico DOP of aan de uitdrukking van de Toscaanse IGP of een 100% Italiaan.
De oliemolen van het bedrijf, een ultramoderne technologische fabriek met een lage oxidatieve impact, is in staat om extra vierge olijfolie zoveel mogelijk te bewaren. Hier worden alle geselecteerde olijven binnen enkele uren geperst, volgens het meest absolute respect voor traceerbaarheid, zonder enige toevoeging van water, met een lage dispersie van vitamines en antioxidanten en met onmiddellijke filtratie na extractie. Elke stap is minutieus: de perssnelheden en technologieën worden cultivar voor cultivar en batch voor batch ingesteld; de kneed- en blootstellingstijden van de pasta's tijdens de oxidatieprocessen zijn gekalibreerd en de extractietemperaturen zijn constant en gecontroleerd.
Deze combinatie van technologieën is erop gericht om Dievole's extra vierge olijfolie zo lang mogelijk zo geurig en opwindend en vers geperst te houden.
Aan het einde van het proces wordt de extra vergine olijfolie bewaard in roestvrij staal, beschermd tegen licht bij temperaturen onder 22 ° C en vervolgens vacuüm verpakt met behulp van een fles die het doordringende effect van UV-stralen met 97% vermindert.