Fratelli Pinna

Fratelli Pinna

De boerderij Fratelli Pinna werd rond de jaren 40 geboren en produceert sindsdien geweldige oliën zonder de natuur uit te persen. Het heeft er altijd voor gekozen om te investeren in kwaliteit en respect voor agronomische en verwerkingspraktijken die de eigenschappen van de grondstoffen verbeteren. De olijfgaarden van het gehele pand, gelegen op Sardinië tussen Sassari en Ittiri, worden gekenmerkt door een heuvelachtige helling en een kleiachtige bodem met een substraat van basaltrotsen.
De eeuwenoude olijfbomen ontstaan __in de plaats Prato Comunale: hier behoort de overgrote meerderheid van de planten tot de Bosana-olijvensoort. Op hetzelfde landgoed bevinden zich de oliemolen en het laboratorium voor de productie van groenten in olie.
Op de velden van Ochila daarentegen worden vooral groenten (artisjokken, asperges, aubergines en tomaten) en een kleine wijngaard verbouwd.
Een groot deel van het productieproces wordt aangedreven door de zon en olijven om de minste impact op de natuur te hebben:
- de pitten van de olijven worden hergebruikt om energie te winnen die wordt toegevoegd aan de energie die wordt geleverd door fotovoltaïsche systemen.
- de tweefasige oliemolen haalt de olie uit het plantaardige water dat in de olijven zit, zonder gebruik te maken van externe waterbronnen.
Op deze manier worden extra vierge olijfolie geboren, allemaal gekenmerkt door specifieke en onmiskenbare organoleptische eigenschappen.
Met dezelfde onderdanige benadering en met dezelfde kwalitatieve resultaten worden geproduceerd in olie en wijnen Àgale (Vermentino di Sardegna BOB) en Okila (Cannonau di Sardegna BOB): allemaal natuurlijk, authentiek Sardinisch, geproduceerd met volledig respect voor de aarde.

Er zijn 15 producten.

Item 1-12 van 15 in totaal item(s)