Giusti

Giusti balsamico azijn van Modena

Op deze pagina kun je Aceto Balsamico di Modena en wijnazijn van Giusti kopen. De azijnfabrikant Giuseppe Giusti uit Modena kan terugkijken op meer dan 400 jaar geschiedenis en talloze onderscheidingen, waaronder maar liefst 14 gouden medailles.

Lees verder

Er zijn 31 producten.

Item 1-12 van 31 in totaal item(s)

Giuseppe Giusti: Aceto Balsamico di Modena van de beste kwaliteit

Al meer dan 400 jaar produceert de Acetaia Giuseppe Giusti de beste balsamico-azijn. Het officiële stichtingsjaar is 1605; bij deze gelegenheid het familiebedrijf, elk jaar op 16 mei (16-05) op Giusti Day: op deze dag nodigt de Acetaia 135 zorgvuldig geselecteerde restaurants en bars over de hele wereld uit om verfijnde gerechten en cocktails te maken met Giusti-producten voor hun gasten.

De activiteiten van de familie Giusti op het gebied van balsamicoazijn gaan echter veel verder terug: dit blijkt uit een overeenkomstige vermelding in de registers van de gilden van Modena, die hertog Cesare d'Este in 1598 had opgericht. De keizer moest de hoofdstad van zijn hertogdom naar deze destijds nogal slaperige stad verplaatsen. Destijds waren de Giusti's al betrokken bij de productie en verkoop van Lambrusco, een specialiteit van fijne worst en balsamicoazijn, waarbij die laatste toen al in het middelpunt van de belangstelling stond.

Bijna drie eeuwen later, in 1863, maakte de familie naam met het eerste recept dat werd geschreven voor een balsamico-azijn van Modena, voordat het een halve eeuw later terugging, in de jaren 10 en 20, de zogenaamde Belle Époque, een ronde gouden medailles op beurzen en tentoonstellingen in Europa voor hun onvermoeibare streven naar balsamico-kwaliteit. Het hoogtepunt van die glorieuze periode was de eerder genoemde benoeming als exclusieve leverancier van het koninklijk hof in 1929.

Maar de ontwikkeling is hier niet gestopt: verre van op de lauweren te rusten, experimenteren de Giusti's voortdurend met nieuwe vormen en methoden bij het beheer van hun wijngaarden en vooral bij de rijping van hun verschillende balsamico- en wijnazijnen. Het doel van al deze inspanningen was en is uiteraard een constante kwaliteitsverbetering. De Giusti's zien echter nog steeds de basis voor uitzonderlijke producten - met alle innovaties - in de gewetensvolle selectie van de druiven en in hun geteste systeem voor het langzaam koken van de most. Verder is het noodzakelijk om de nodige aandacht te besteden aan het kiezen van het hout dat geschikt is voor de vaten waarin most en balsamicoazijn rijpen. En last but not least, tijd: onmisbaar voor een uitstekende balsamico azijn!