Palazzo di Varignana

Palazzo di Varignana

Palazzo di Varignana is in 2013 als Resort geboren en de passie die de oprichter altijd heeft gehad voor de olijfboom is de basis van dit verhaal. Vandaag tekenen 150 hectare nieuwe olijfgaarden het profiel van de Bolognese heuvels die het resort omringen: meer dan 160.000 planten geven leven aan een extra vergine olijfolie van de hoogste kwaliteit, met intense smaaksensaties en grote aromatische complexiteit. De oude oorsprong van deze teelt is verzoend met de moderne technieken van leilandbouw en gemechaniseerde oogst, waardoor deze productief en uiterst duurzaam is.

Lees verder

Er is 1 product.

Item 1-1 van 1 in totaal item(s)

Elk jaar worden nieuwe porties olijfgaarden in productie genomen, waardoor een kwaliteitspad wordt gedefinieerd dat jaar na jaar zal leiden tot Palazzo di Varignana om de eerste producent in Emilia Romagna te zijn van biologische extra vergine olijfolie, evenals een casestudy bij het creëren van toeleveringsketens van agronomische kwaliteit, herstel van inheemse gewassen en landschapsbescherming.
Liefde en respect voor het territorium hebben geleid tot de keuze voor de meest representatieve cultivars van Emilia Romagna, zoals Ghiacciola en Nostrana di Brisighella.
Het voedselproject van Palazzo di Varignana heeft tot doel de cultuur van extra vierge olijfolie te verspreiden en een 360 ° -ervaring te bieden om de echte Italiaanse olijfolie te ontdekken, die begint bij de teelt en doorgaat in het resort.

Prijzen en onderscheidingen:
2022
- 5 gocce Bibenda
- DUBAIOOC Gold Award 2022
- Best In class NYIOOC

2021
- Tre foglie gambero rosso 2021
- Miglior Olio Emilia Romagna Airo
- Best In class NYIOOC
- MIOOA 2021
- Slow Food
- Olio Capitale (Miglior Fruttato Intenso)