Quattrociocchi

Quattrociocchi

Olijven Landgoed Quattrociocchi

Het olijventeeltland van de familie Quattrociocchi wordt omringd door eeuwenoude olijfgaarden midden in de Ciocaria. Dit gebied, gekenmerkt door glooiende heuvels, strekt zich uit over ongeveer 90 km ten zuidoosten van Rome rond de stad Frosinone, in Lazio.

Lees verder

Er zijn 136 producten.

Item 1-12 van 136 in totaal item(s)

Olijfolieproducenten uit Italië met meer dan 100 jaar traditie

Americo QuattrociocchiDe familie Quattrociocchi kan bogen op meer dan 100 jaar traditie in de teelt en verwerking van olijven: in feite werden de eerste olijfbomen al in 1888 op het landgoed geplant. Vandaag zet Americo Quattrociocchi, de kleinzoon van de oprichter, deze traditie voort in een poging om de kwaliteit van zijn extra vierge olijfolie continu te verbeteren.

Hoe Quattrociocchi extra vergine olijfolie wordt geproduceerd

De productie van hoogwaardige olijfolie van Quattrociocchi gebeurt volledig "thuis", van het telen en verzamelen van olijven tot bottelen. Allereerst worden de olijven met de hand geoogst en vervolgens naar de oliemolen van het pand gebracht.
Daar worden ze ontdaan van onzuiverheden, gewassen en tenslotte koudgeperst. Het persen duurt niet lang en wordt uitgevoerd bij temperaturen onder de 27° graden. Het resultaat van dit delicate proces zijn olijfolie van hoge kwaliteit, gekenmerkt door hun extreem fruitige aroma en bijzonder lage zuurgraad. Deze eigenschappen en de hoge kwaliteit van Quattrociocchi-olijfolie zijn ook gebaseerd op twee andere factoren: ten eerste worden de olijven geoogst als ze nog groen zijn, ten tweede wordt de olie opgeslagen in roestvrijstalen tanks eronder stikstof en dus zonder contact met zuurstof tot botteling. Deze laatste conservering onder stikstof garandeert een lange levensduur en langdurige conservering van alle eigenschappen van de vers geperste extra vierge olijfolie.